Οικογενειακές Δραστηριότητες

ΠΟΥ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙΣ

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ

Πάρκο αρπακτικών πτηνών

Το Πάρκο βρίσκεται στην Αγορά Δράμας σ’ ένα πανέμορφο φυσικό περιβάλλον.  Με σεβασμό στους επισκέπτες, το χώρο και τα φιλοξενούμενα πτηνά, με σωστή διαμόρφωση, συντήρηση και επίβλεψη, με πρόβλεψη και ενδιαφέρον για την προσβασιμότητα και την εξυπηρέτηση, δημιουργήσαμε χώρους κατάλληλους για θέαση και επίσκεψη.

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Προσφέρει στους επισκέπτες του, μοναδική ευκαιρία πολύπλευρης γνωριμίας με το εντυπωσιακό φυσικό περιβάλλον της Ροδόπης και της κοιλάδας του Νέστου. Αποτελεί την κύρια πύλη εισόδου στον οικοσυστημικό πλούτο της περιοχής και τη μεγάλη βιολογική και γεωλογική της ποικιλότητα.

Αρχαιολογικό Μουσείο

Το μουσείο λειτουργεί από το 1999 και τα ευρήματα που στεγάζει καταγράφουν την πολιτιστική ιστορία της Δράμας από τη Μέση Παλαιολιθική Εποχή έως το 1914. Το κτίριο του Μουσείου παραχωρήθηκε από τον Δήμο Δράμας στο υπουργείο Πολιτισμού, δείχνοντας την έντονη επιθυμία των Δραμινών να αποκτήσουν το δικό τους κέντρο πολιτιστικής κληρονομιάς.

Σπήλαια

Εξερευνήστε τα σπήλαια της περιοχής μας και νιώστε για λίγο σπηλαιολόγοι. Υπάρχουν 2 σπήλαια: το σπήλαιο του Αγγίτη, το οποίο είναι το μεγαλύτερο ποτάμιο σπήλαιο του κόσμου, και το σπήλαιο της Αλιστράτης που κατακλύζεται κάθε χρόνο από εκατοντάδες επισκέπτες.

Ενυδρείο Μυλοποτάμου

Το ενυδρείο Μυλοποτάμου Δράμας είναι από τα μοναδικά στην Ελλάδα. Απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους, σε οικογένειες, σε σχολεία, σε συλλόγους και φυσιολάτρες. Είναι μια προσπάθεια αναπαράστασης της λεπτής και εύθραυστης ισορροπίας των Φυσικών υγροτόπων και έχει καθαρά εκπαιδευτικό χαρακτήρα.

Ονειρούπολη

Κάθε γωνιά της Ονειρούπολης, στον δημοτικό κήπο και στην κεντρική πλατεία της Δράμας, μυρίζει… Χριστούγεννα και κάθε επισκέπτης έχει την ευκαιρία να διαπιστώσει από κοντά πως όλα τα όνειρα μπορούν να γίνουν πραγματικότητα!

Κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης Παρανεστίου (Κ.Π.Ε)

Το ΚΠΕ Παρανεστίου ιδρύθηκε με τη συνεργασία του ΥΠΕΠΘ και του Δήμου Παρανεστίου το 2002. Στελεχώθηκε για πρώτη φορά το Φεβρουάριο του 2004. Αυτή τη στιγμή λειτουργεί με 6 εκπαιδευτικούς.