Νυχτερινή ζωή

Η Δράμα είναι μία πόλη που ξέρει να γλεντά και να διασκεδάζει, καθώς οι κάτοικοι διακρίνονται για τη ζωντάνια τους και την έφεση στο χορό και το τραγούδι. Το βράδυ η πόλη ζει σε έντονους ρυθμούς, με café-bar, bar, club και μουσικές σκηνές για κάθε γούστο και ηλικία. Μπορείς να επιλέξεις ένα από τα εναλλακτικά μπαράκια στην παλιά πόλη ή κάποιο café-bar δίπλα στις πηγές της Αγίας Βαρβάρας. Επίσης, αξίζει τον κόπο να απολαύσεις το κρασί σου αντικρίζοντας την θέα από ψηλά, στον λόφο του Κορυλόβου. Ο παλμός της διασκέδασης χτυπάει στην Δράμα!

Ανάλογα με την εποχή του χρόνου, η πόλη της Δράμας προσφέρει έναν πλούτο εμπειριών και επιλογών καθιστώντας την ελκυστικό πρooρισμό για εκδρομές του Σαββατοκύριακου ή για όσους αναζητούν τις αστικές περιηγήσεις. Στο Νομό Δράμας αποτελεί κυρίαρχη θεότητα ο Διόνυσος, ο μασκοφόρος θεός της έκστασης, της γονιμότητας της Γης, του κρασιού, της διασκέδασης, της ίδιας της ζωής. Για τους ειδικούς η περιοχή της Δράμας παρομοιάζεται με την περιοχή Marlorough της Νέας Ζηλανδίας, λόγω της φήμης της αλλά και λόγω των αρωματικών κρασιών που κάνανε την «οινική επανάσταση» κατά τις αρχές της δεκαετίας του ’90.

Ο Διόνυσος ο μασκοφόρος θεός της Έκστασης και της γονιμότητας της γης, του Έρωτα και της χαράς, επέλεξε μαζί με την πομπή του την περιοχή αυτή ως αγαπημένο του καταφύγιο. Ο τόπος τον λάτρεψε όσο κανένας άλλος. Το Ιερό του θεού στην Καλή Βρύση και τα Δρώμενα την περίοδο των Θεοφανίων πιστοποιούν αυτή την σχέση λατρείας. Η σχέση αυτή σφραγίστηκε με την τεράστια άνθηση της αμπελουργίας στην περιοχή.

Το κρασί ταυτίστηκε με τον τόπο. Από την κουλτούρα του τσίπουρο και των καζανιών μέχρι το μεγάλο θαύμα που βιώνει η περιοχή τα τελευταία 30 χρόνια στις οινοποιητικές τεχνικές. Αρωγός σε όλα αυτά ο προικισμένος τόπος: ηπειρωτικό κλίμα, ευεργετικοί άνεμοι, αργιλοαμμώδες έδαφος, χαμηλό υψόμετρο (200-450μ.), είναι κάποιες από τις ιδιότητές του που ευνοούν και συμβάλουν στην καλλιέργεια κι ανάπτυξη των πιο διάσημων ευρωπαϊκών ποικιλιών.
Οι πολυάριθμες επιλογές, προσφέρουν την απόλυτη διασκέδαση! Στα πλαίσια της τοπικής κουλτούρας και με την επιλογή χαλαρής βόλτας για κρασί ή τσίπουρο, έως τον χορό μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, η Δράμα δεν σταματά να σας εκπλήσσει!

Δείτε επίσης