Αναρρίχηση

Για κάποιους ανθρώπους η «αναρρίχηση» είναι αναπόσπαστο τμήμα της προσωπικής τους φιλοσοφίας και του τρόπου ζωής τους. Για κάποιους άλλους είναι ένας τρόπος να πλησιάσουν τη Φύση μέσω ενός εκρηκτικού κοκτέιλ από αγάπη για περιπέτεια, τάση για κίνδυνο και πάθος για δυνατές συγκινήσεις. Η Δράμα είναι τόπος ιδανικός για όσους θέλουν να πλησιάσουν τη Φύση μέσω μιας τέτοιας δραστηριότητας.

ΑΝΑΡΡΙΧΗΤΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΥ

Το αναρριχητικό πεδίο Ξηροποτάμου βρίσκεται στη νότια πλευρά του όρους Φαλακρού, μέσα στη χαράδρα «ΝΤΟΥΜΠΑΡΗ ΡΕΜΑ» η οποία βρίσκεται πάνω από την βιομηχανική περιοχή Δράμας.

Απέχει 10 χλμ. από την πόλη της Δράμας λίγο μετά την έξοδο από το χωριό Ξηροπόταμος. Στα μέσα περίπου της απόστασης υπάρχει σηματοδοτημένη δεξιά διακλάδωση που σε 800 μ. οδηγεί στο αναρριχητικό πεδίο. Έχουν ανοιχθεί μέχρι τώρα 16 διαδρομές ύψους μέχρι και 20 μέτρα και δυσκολίας από IV έως VIII βαθμού.

Το πέτρωμα του βράχου είναι ασβεστόλιθος καλής ποιότητας. Το ανάγλυφο του βράχου δεν είναι έντονο. Όλες οι διαδρομές ελίσσονται πάνω σε μια κάθετη πλάκα, που διαθέτει όμως τόσο θετικά, όσο και αρνητικά περάσματα. Για την επανάληψη των διαδρομών χρειάζονται μόνο σετάκια.

Δείτε επίσης